Tvořím Chrudim

03.10.2022 16:00
Místo: město Chrudim
Typ: Společenské

Projekt Tvořím Chrudim je společné rozhodování občanů o přidělení peněz na realizaci projektů, jež vymysleli sami občané. Letos se uskuteční třetí ročník projektu. Jsme rádi, že se nám v rámci třetího ročníku participativního rozpočtu sešlo 6 projektů. Tyto projekty budou představeny on-line formou v pondělí 3 října od 16:00 hodin.

Všechny projekty splnily podmínky dle pravidel a byly pracovní skupinou doporučeny k veřejnému hlasování.  
Jsou to: 
  • Venkovní tělocvična v místní části Markovice;
  • Dětské hřiště Medlešice;
  • Dětské hřiště v ulici Husova;
  • Podpora hřišť v Chrudimi, vybudování hřiště u Sme Cafe;
  • Podpora hřišť v Chrudimi 2, doplnění dětských prvků k hřišti U Stadionu;
  • Habříkova stezka poznání a přátelství.
S jednotlivými projekty se budete moci seznámit prostřednictvím natočených videospotů, plakátů a posterů umístěných na veřejných prostranstvích.
 
Pokud vás zajímá, kam by mohly směřovat finance v následujícím roce 2023 vyčleněné na participativní rozpočet, tak právě pro vás připravujeme veřejné prezentace. Ty si připraví samotní autoři záměrů. Setkání se uskuteční on-line formou v pondělí 3 října od 16:00 hodin " target="_blank" rel="noopener">na této adrese.
 
Dozvíte se tak přímo od autorů projektů, jakou mají oni představu o utváření veřejných míst ve městě, zdůvodnění, proč si zvolili danou lokalitu, či sestavu hracích prvků apod.
 
Od 4. 10. do 30. 10. 2022 bude spuštěno veřejné hlasování prostřednictvím Mobilního rozhlasu. Odkaz na přímé hlasování najdete na tvorim.chrudim.eu. Zde také najdete podrobné informace o projektech, které se budou ucházet o vaše hlasy. 
 
Všechny projekty budou zveřejněny na webových stránkách www.tvorim.chrudim.eu, webu a FB města Chrudim.   

Pořadatel

město Chrudim - Zdravé město

Resselovo náměstí 77, 53701 Chrudim
Telefon: 737770811
E-mail: sarka.truneckova@chrudim-city.cz
Odkazy: Web Facebook